Welcome!

Google

This website is advertisement FREE, to make sure, that we can show the truth about the Jamahiria! Please DONATE, and support our project!

Bookmark and Share

"8 Reasons For Attacking Libya" (-America's New Middle East Agenda)

Image description

"Suština zavjere protiv Libije u nekoliko tačaka"Kada napravite ozbiljnu historijsku reviziju zadnjih deset godina i pogledate sve dokumente i precizne analize dešavanja u Libiji, Egiptu, Tunisu i na kraju u Siriji, otkrit ćete očitu zavjeru koju iznosimo u sljedećim tačkama, skraćeno:


- U zapadnim krugovima već odavno je odlučeno ukidanje i uništavanje libijske revolucije i njezinog vođe jer ona predstavlja prijetnju zapadnim interesima u arapskim i afričkim područjima ali i u cijelome svijetu.

Image description

- Početak traženja razumnog izlaza koji bi svijet prihvatio kako bi se došlo do cilja.

- Više puta u posljednjih 35 godina je pokušano ubistvo vođe revolucije, što je svima poznato.

- Nakon svih ovih neuspjelih pokušaja, revolucija u Libiji i njezin vođa predstavljali su opasnost za kontrolu nad državama regiona. Jer, postojao je plan za razbijanje arapskih država i njihovom „balkanizacijom“ radi slabljenja, naročito iz razloga što se nalaze na centralnom strateškom dijelu svijeta koje posjeduje najveće rezerve nafte.

Tako je došlo do preciznog plana čiji je cilj bio Libija i njezin vođa a čiji je rezime sljedeći:1. Došlo je do sakupljanja podanika i libijske opozicije u inostranstvu i proučavanje svih mogućnosti, planova i opcija.

2. Izvršena je mobilizacija nekolicine libijskih zvaničnika i omladine unutar zemlje, i došlo je do obuke jednog broja ljudi u zemlji i inostranstvu te iskorištavanje nekih Arapa iz Egipta, Tunisa, Alžira i drugih arapskih država.

3. Određen je termin, 17. februar kao početak sprovedbe plana. Prethodila mu je medijska kampanja koju je predvodio satelitski kanala Al Jazeera. Vršen je pritisak na mnoge arapske države i na sve medije, od novinskih agencija do televizijskih stanica, kako bi radile samo u jednom pravcu i bile iskorištene kao svojevrsna vrsta oružja.

4. Mobilizirana je i Arapska liga kao opravdanje za donošenje neophodnih međunarodnih odluka momentalno koje će dati potrebno pokriće za već spreman zahtjev zaljevskih država da se Libiji zamrzne status članice u Arapskoj ligi.

5. Obučeni su snajperisti koji su trebali biti raspoređeni po visokim zgradama u onim mjestima gdje se održavaju demonstracije čiji su cilj bili demonstranti i snage sigurnosti kako bi svojim djelovanjem posijali smutnju i nered među stranama. Dokaz za to je da su ubijene osobe pogađane u glavu. Ovo se isto desilo i u Siriji i Latakiji.

6. Uspostavljena je kordinacija sa nekim podanicima unutar libijskih oružanih snaga koji su direktno upućivani na vojne kasarne i skladišta municije.

7. Pripremljeno je hiljade pripadnika bivšeg kraljevskog režima u svim dijelovima Libije i njihovo prikrivanje.

8. Društvene mreže poput Facebooka i drugih za cilj su uzeli omladinu koju su putem ovih mreža pozivali na izlazak i demonstracije.

9. Iskorišteni su Tunis i Egipat prije svega uplitanjem ovih dviju država u ono što će se dešavati u Libji s ciljem obezbjeđivanja sigurnog ulaska pobunjenika i plaćenika u Libiju.- Zatim je počela implementacija. Zapad je imao onu sliku koju su mu predstavili libijski poslušnici u inostranstvu a to je da će se cijeli libijski narod dignuti na revoluciju i da će biti dovoljna 4 dana da pobunjenici dođu na vlast

- Libijski narod i njegovo vođstvo suočili su se s prvim udarom i imajući u vidu jedinstvo naroda i snagu vođstva odolilo se ovim pritiscima i Libijci su počelli otkrivati zavjeru i suprostavljati se ovoj „pobuni“.

- Kada se Zapad uvjerio da Libija nije kao Egipat i Tunis te da su separatistii slabiji i nisu u stanju situaciju okrenuti u svoju korist, Zapad prelazi na drugi plan i veoma brzo dolazi do rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a broj 1970. kojom se Libiji zamrzavaju sredstva i uvodi embargo na uvoz oružja. Broj rezolucije se podudario sa godinom povlačenja britanskih i američkih snaga iz Libije.

- Ova rezolucija, koja je donesena na osnovu medijskih izvještavanja, pripremljena je ranije kako bi oblikovala i fabrikovala vijesti koje govore kao da se u Libiji dešavaju klanja. Lažni medijski izvještaji ranije pripremljeni u kordinaciji sa poslušnicima u unutrašnosti, pod terminologijom svjedoka sa lica mjesta i bez istrage i slanja komisija da utvrde činjenice, te upošljavanja libijskog izaslanika u UN-u i nedavanju saglasnosti novom izaslaniku da dođe u sjedište UN-a.

- Zapad je otkrio da libijske oružane snage napreduju veoma brzo u borbi protiv pobune i da su stigle do predgrađa Bengazija. Vođeni bodrenjem očajnih separatista i obećanjima koja su dale države Katar i Emirati da će finansirati vojne akcije protiv Libije, Vijeće sigurnosti UN, kojim kontroliše Amerika i njeni poslušnici iz NATO saveza na brzinu su izglasali rezoluciju 1973. Ovom odlukom su obmanjene države čalnice Vijeća sigurnosti da se radi o zoni zabrane letova vojnim libijskim avionima a koji će ne donese li se ta rezolucija navodno bombardovati svoje civile.

- Umetnuta je stavka u rezuluciju pod nazivom "zaštita civila". To je stavka kojom Zapad štiti svou opsadu Libije bilo da se radi o kopnenoj, zračnoj ili pomorskoj opsadi. Tako su bombardovana civilna i vojna područja kao i sistemi komunikacije, a iz rezolucije se može izvući i opravdanje za kopneni upad.
- Počeli su u svijetu, narodi i države otkrivati obmane i laži i veličinu zamke u koju su upali, a jagmio se Zapad u napadima i sprečavanju Vijeća sigurnosti da preispita tu rezoluciju..

- Libijski narod je istrajao u lojalnosti i okreatanju svome vođi, sakupila su se i njegova plemena suprostavljajući se agresiji i izdato je pomilovanje za sve one koji nose oružje. Sada NATO savezu ne preostaje ništa osim da se povuče i prizna izbor libijskog naroda i njegovog vodstva.

* Source:
http://www.istinaolibiji.com/iz-minute-u-minutu/293-sustina-zavjere-protiv-libije-u-nekoliko-tacaka.html

...

Popular Posts-صحيفة الجماهير

Green Resistance attack two more police stations in Benghazi


Two more police stations were attacked in Libya's eastern city of Benghazi in the early hours of Sunday morning, the local council said, after two others were bombed on Friday. (13.5.2013) > Read More >


Have YOU got any IDEA, where the name "Al Qaeda" was taken from?

(US was the FIRST to blame the `to this time` UN-KNOWN "Al Qaeda"

(September 2001) - Al Qaeda means nothing else than "September" in the (Saudi) Arabic calendar !

September 11, 2001: Fraud and Treason...

> www.brasscheck.com/ <